OFFICIEEL: Vanderbiest coach van Antwerp, maar met opmerkelijk kort contract

OFFICIEEL: Vanderbiest coach van Antwerp, maar met opmerkelijk kort contract

19-05-2016 11:25
4

Antwerp heeft donderdagochtend zijn nieuwe coach voorgesteld, en het gaat zoals verwacht om Fred Vanderbiest. Die naam circuleerde al een tijdje, maar is nu eindelijk officieel.

Vanderbiest werd voorgesteld op een drukbezochte persconferentie. Antwerp neemt wel geen risico's, want Vanderbiest krijgt een contract voor slechts één seizoen. Voorganger David Gevaert kreeg vorig jaar nog een contract voor drie seizoenen. Het doel van Vanderbiest is duidelijk. Hij moet doen wat Gevaert niet kon: Antwerp naar Eerste Klasse A brengen. De oudste club van het land leek daar dit jaar in te slagen, maar met de meet al in zicht gaf het een riante voorsprong nog weg. Vanderbiest heeft veel mentaal oplapwerk voor de boeg.

Eerder deze week raakte nog bekend dat Vanderbiest zijn koffers pakte bij Cercle Brugge. Daar kwam hij niet meer overeen met het bestuur na het vertrek van assistent Chris Janssens. De interesse van Antwerp had er mogelijk ook wel iets te maken: na zijn vertrek bij Cercle kwam het dossier in ieder geval in een stroomversnelling.