Club Brugge of Gent voor Mazzu: Aan carrièreplanning doe ik niet

Club Brugge of Gent voor Mazzu: "Aan carrièreplanning doe ik niet"

11-05-2016 07:36

Hij is één van de charmantste managers van Eerste Klasse. Felice Mazzu is een echte gentleman op en naast de velden. Na drie seizoenen bij de Carolo's lijkt hij klaar voor een stap hogerop. Het is nog maar de vraag of hij dat zelf ook wil.

Mazzu kon vorig seizoen Europees voetbal en Play-Off 1 halen met Charleroi. Ook dit seizoen lijkt hij dicht bij Europees voetbal te zitten. De coach van Charleroi kon ondanks het beperkte budget al heel wat indruk maken bij de Carolo's. Mazzu lijkt klaar voor een stap hogerop. In de wandelgangen worden Club Brugge en AA Gent vermeld.

"Ik heb niet het gevoel dat ik mijn plafond bij Charleroi al heb bereikt", zegt Mazzu in Het Laatste Nieuws. "We hebben het klaargespeeld om vijfde te eindigen en dus moeten we op termijn naar plek vier of drie durven kijken. Aan carrièreplanning doe ik echt niet."

"Ik heb vijftien jaar lang alles in het teken gezet van mijn droom. Stap voor stap en ondanks mijn beperkte spelerscarrière ben ik erin geslaagd om een club in Eerste Klasse te trainen. Dat geeft me voldoening en maakt van mij een gelukkig mens. Ik heb bij Charleroi een contract van onbepaalde duur en een mondelinge overeenkomst om tot 2019 door te gaan. Een stap hogerop kan je niet forceren. Dat kan alleen vanzelf komen.

Droomclub
"Als je me echt vraagt waar ik 's nachts in mijn bed wel eens over droom? Ja, dan moet ik opbiechten dat ik ooit de trainer van Juventus wil worden. De Oude Dame is mijn club. Ik heb in die streek heel wat familie wonen en ze zijn allemaal even hartstochtelijke fans."