Vanaken blijft bescheiden: We hebben gewoon de goede momenten gepakt

Vanaken blijft bescheiden: "We hebben gewoon de goede momenten gepakt"

08-05-2016 23:19

Hans Vanaken was met 2 doelpunten een van de uitblinkers bij het zegevierende Club Brugge. Toch was hij na afloop op de website van Club Brugge kritisch voor zijn eigen prestatie.

"We kwamen goed weg in de eerste helft. Bovendien konden we gelukkig vlug de gelijkmaker scoren", begon hij zijn analyse. "Tijdens de rust werd er dan bijgestuurd en dat was ook nodig. Het lukte daardoor om de lange ballen van Gent af te stoppen. We vingen Gent beter op en zorgden ervoor dat ze niet in hun spel kwamen. In de slotfase van de wedstrijd was Gent dan weer beter. Club heeft gewoon de goede momenten gepakt om het af te maken en dit onder impuls van een goede Izquierdo. Samen met Diaby moest hij zorgen voor de omschakeling. Voor mij is hij alvast de man van de match. Hij zit in topvorm en het is fijn om met hem samen te spelen."

Vanaken speelde uitzonderlijk nog eens op de rechterflank door de blessure van Lior Refaelov. "Iedereen weet dat de rechterkant niet mijn favoriete positie is, maar ik deed er mijn best en volbracht mijn taken. Persoonlijk vond ik wel dat ik te veel balverlies leed. Maar het lukte toch om twee keer te scoren. Het was niet mijn beste wedstrijd maar het is fijn dat ik mee het verschil kon maken. Het loonde om even af te haken en te wachten op die bal achteruit."