Lokeren grijpt naast finaleticket ondanks ruime zege

07-05-2016 22:19

Lokeren heeft KV Mechelen een flinke pandoering gegeven, maar het mocht niet baten. Ondanks de 5-1 zege grijpt het naast een finaleplaats in Play-Off 2. Ook Charleroi won namelijk zijn partij.

KV Mechelen kwam maar zwak voor de dag en keek tijdens de rust aan tegen een 2-0 achterstand. Malinwa hield nog 25 minuten stand dankzij een uitstekende Anthony Moris, die Hamdi Harbaoui meerdere keren van een doelpunt hield. De Tunesiër brak in de 25e minuut als nog de ban met een rake kopbal. Vlak voor rust verdubbelde Georgios Galitsios de voorsprong.

KV Mechelen herpakte zich niet na de rust en het bleef eenrichtingsverkeer. Harbaoui was duidelijk in zijn dagje. Hij scoorde amper acht minuten na de rust met een heerlijke stifter zijn tweede van de avond. De treffer van Steven De Petter op het uur was er eentje voor de statistieken, want Harbaoui trof opnieuw twee keer raak.

Lokeren zette dus een overtuigende prestatie neer, maar baalt alsnog. Door de zege van Charleroi op bezoek bij STVV, ziet het de finale van Play-Off 2 aan zijn neus voorbij gaan.