Rampseizoen van Hazard heeft simpele verklaring: Mourinho heeft een fout gemaakt

Rampseizoen van Hazard heeft simpele verklaring: "Mourinho heeft een fout gemaakt"

05-05-2016 14:00

Chelsea-scout Piet de Visser is een enorme fan van Kevin De Bruyne, maar ook Eden Hazard heeft een speciale plaats in zijn hart. Hij is onvoorwaardelijk fan van de Rode Duivel, en geeft openlijk kritiek op José Mourinho. 

De transfer van Eden Hazard naar Chelsea in 2012 was een schot in de roos. De Visser had hem al vroeg in het vizier. "Ik zag hem voor het eerst bij de U15 van België. Hij had het helemaal. We hadden de pech dat Eden toen al bij Lille zat. Toen hij speler van het jaar in Frankrijk werd, ben ik gaan 'drummen' bij Chelsea: koop hem. Hij is een supertalent, een klassevoetballer", zegt hij op Sporza.

Na een sterk begin beleeft Hazard nu een non-seizoen: dat ligt volgens De Visser aan de coach. "José Mourinho heeft een fout gemaakt door te zeggen dat hij nog meer moest verdedigen en door hem nog meer regels op te leggen. Dat heeft verkeerd uitgepakt. Je moet Eden vrij laten. Dit jaar was heel slecht, maar ik heb altijd voorspeld dat hij zou terugkomen. En dat heeft hij de voorbije matchen getoond. Ik reken erop dat hij een van de gangmakers wordt op het EK."