Meesterscout Chelsea: ''Ben heel boos geweest over vertrek De Bruyne''

Meesterscout Chelsea: ''Ben heel boos geweest over vertrek De Bruyne''

05-05-2016 10:28

De Nederlander Piet de Visser (81) staat bekend als één van de allerbeste voetbalscouts ter wereld. De Visser is een vertrouweling van Chelsea-eigenaar Roman Abramovitsj. Zo haalde hij naast Eden Hazard ook Kevin De Bruyne naar Londen. Laatstgenoemde slaagde niet bij Chelsea en daar was de scout kwaad over.

De Visser laat aan Sporza weten dat hij veel discussies had met toenmalige trainer José Mourinho, omdat hij De Bruyne nauwelijks liet spelen. ''Pijn is een groot woord, maar ik ben toch heel boos geweest toen Chelsea De Bruyne liet gaan. Ik heb veel discussies met José Mourinho gehad over Kevin." De meesterscout denkt dat De Bruyne bij Chelsea was gebleven als Mourinho hem meer kansen had gegeven. 

''Ik zei: "Laat Kevin spelen. Niet altijd, maar een paar keer, want dan blijft hij." Kevin was zelf enthousiast over Chelsea, hij was een echte speler voor Chelsea. Mourinho zei dat Kevin zelf niet wou blijven, maar als hij hem een paar keer opgesteld zou hebben, dan zou Kevin gebleven zijn'', aldus De Visser.

Manchester City won onlangs met 0-3 op verplaatsing bij Chelsea en De Bruyne speelde een sterke match. De Nederlander heeft toen genoten van onze landgenoot. ''Als Chelsea-man zat ik te balen, maar binnenin had ik zo'n plezier dat Kevin dat Chelsea-middenveld in z'n eentje afmaakte. Mijn hart valt dan open, maar ondanks het verlies van Chelsea heb ik dan plezier."