Preud'homme geeft Diaby heel bijzondere straf: Dat is goed voor zijn ego

Preud'homme geeft Diaby heel bijzondere straf: "Dat is goed voor zijn ego"

26-04-2016 21:06

Abdoulay Diaby verpestte zaterdag het Brugse feestje door na aardig wat gebikkel een penalty op te eisen. Hij scoorde, maar toch was coach Michel Preud'homme boos over zijn ongehoorzaamheid. De Malinees komt er dan ook niet mee weg.

Preud'homme maakt op Proximus TV bekend dat hij een wel heel inventieve straf in petto heeft voor Diaby. "Hij is nu een weekje materiaalman. Dat is goed voor zijn ego", lacht de coach. Herman Brughmans, die de functie normaal vervult, heeft er dus een duurbetaald hulpje bij. Diaby blijft uiteraard ook gewoon meetrainen.

Preud'homme pakt het ludiek op, maar de vraag is natuurlijk of Diaby tegen Racing Genk gewoon weer een basisplaats zal krijgen. Ondanks de 5-0 tegen Zulte Waregem speelde Diaby een matige partij, en bovendien kon concurrent Jelle Vossen bij zijn korte invalbeurt nog 2 doelpunten maken. Daarnaast deed de Braziliaan Wesley Moraes het heel goed in de meest recente confrontatie met Genk. Diaby jaagt duidelijk nog op de titel van topschutter, maar dan gaat hij wel alles moeten spelen.