Boskamp gelooft rotsvast in Genkse titel: Beste ploeg van Play-Off 1

Boskamp gelooft rotsvast in Genkse titel: "Beste ploeg van Play-Off 1"

23-04-2016 12:15

Racing Genk is aan een opmars bezig, mogelijk worden de Limburgers nog een heel verrassende titelkandidaat. Johan Boskamp gelooft dat alvast. Hij ziet Genk nog heel ver komen.

Een paar maanden geleden was Genk niet zeker van Play-Off 1, nu is het plots dé revelatie. "Je kunt er niet omheen: Genk is op dit moment de beste ploeg in play-off 1. Het is een groot verschil met enkele maanden geleden, toen het niet liep. Je ziet dat Peter Maes en zijn staf in die periode keihard gewerkt hebben", aldus Boskamp in Het Belang Van Limburg.

Vooral de jonge Wilfred Ndidi valt enorm in de smaak. "Velen noemen Pozuelo, Buffel of Bailey. Maar als ik er een speler uit moet kiezen, opteer ik voor Ndidi. Daar ben ik echt fan van. Dat ventje is zo verschrikkelijk goed bezig. En dat zeg ik niet omdat hij tegen Brugge die bal er zo lekker in knalde. Want normaal zie je hem nooit schieten. Ndidi kan gewoon heel veel. Hij werd gehaald als verdediger, terwijl hij zich nu de pleuris loopt op het middenveld. Dat toont ook wel aan wat de trainer allemaal veranderd heeft bij Genk."

Zo komt Boskamp terug op zijn boezemvriend Maes. "Maes durfde bijvoorbeeld een clubmomument als Köteles passeren en Bizot, die er niet zo goed opstond, erin te brengen. In het begin zeiden de mensen nog: wat doet Maes nu? Maar hij heeft de ploeg langzaam maar zeker naar zijn hand gezet. Het verschil met Anderlecht en Club bedraagt nu vijf punten en Genk krijgt paars-wit nog op bezoek. Je kunt het dus draaien of keren hoe je wilt, de bloedvorm is er op het juiste moment. Het is een beetje wat Gent vorig seizoen had."