Toekomst Club Brugge verzekerd: Kampioen spelen moet je leren, elke dag opnieuw

Toekomst Club Brugge verzekerd: "Kampioen spelen moet je leren, elke dag opnieuw"

14-04-2016 23:34

Club Brugge zit op titelkoers. Niet alleen de mannen van Michel Preud'homme kunnen de landstitel al ruiken. Ook de beloftenploeg van Blauw-Zwart heeft de titel binnen handbereik. 

Sven Vermant, ex-speler van Club Brugge en huidige beloftencoach van de Bruggelingen, staat samen met zijn jongens op een tweede plaats in de beloftencompetitie. Het volgt op drie punten van leider Waasland-Beveren. De titel is nog mogelijk. "Het zou geen goed teken zijn als mijn spelers niet hunkeren naar zoiets. We zijn ambitieus en gaan voor het allerhoogste, dat is ook een leerschool; leren omgaan met druk, leren uitblinken. Kampioen spelen moet je leren, elke dag opnieuw", klinkt het op de clubwebsite

Vermant is blij met de progressie van de Brugse jeugdspelers. "Naar mijn aanvoelen hebben al mijn spelers dit seizoen inderdaad stappen gezet. Dat wordt bij Club gelukkig beloond. Enkele spelers hebben al kunnen proeven van de A-kern in de vorm van een 'stage' en leren zo weer bij".

"Het is ook goed om te zien dat er in de A-kern met Sander Coopman, Bjorn Engels, Brandon Mechelen, Tuur Dierckx en Boli heel wat jongens zitten die uit onze Academy komen, onze jeugd kijkt op naar hen en weet zo dat zij ook kansen krijgen."