'Arsenal brengt bezoekje aan middenvelder van Anderlecht'

'Arsenal brengt bezoekje aan middenvelder van Anderlecht'

13-03-2016 09:13

Het bestuur van Anderlecht heeft de jonge Samuel Bastien uitgeleend om te rijpen, maar mogelijk speelt hij nooit meer bij de A-ploeg van Anderlecht. Na Liverpool toont nu ook Arsenal interesse in de kleine middenvelder.

Bastien speelt momenteel op huurbasis bij Avellino in de Serie B, en daar is hij nu een titularis. Avellino is echter een matige ploeg, het staat op plaats 10 en heeft geen enkel zicht op promotie. De 19-jarige middenvelder heeft echter perspectieven, want Liverpool zou 7 miljoen euro willen betalen voor hem

Gianlucadimarzio weet echter dat ook Arsenal de jongeling op het spoor is, het stuurde dit weekend een scout naar de match tegen Ascoli Picchio. Die kon zijn ogen in eigen geval goed de kost geven, want Avellino won met 3-4. De eerste twee goals voor Avellino kwamen trouwens van Benjamin Mokulu, ex-speler van Sporting Lokeren.

Bastien heeft bij Anderlecht maar één keer mogen opdraven, hij speelde 44 minuten in een bekerwedstrijd. Nu kan Anderlecht dus flink cashen voor Bastien, al is dit geen reclame voor de doorstroming van de paars-witte jeugd.