Defour neemt het op voor VDB: De kleedkamer is niet gesloten voor Anthony

Defour neemt het op voor VDB: "De kleedkamer is niet gesloten voor Anthony"

12-02-2016 09:51

Wat moet Anderlecht nog doen met Anthony Vanden Borre? De verdediger verdient 800.000 euro per jaar, maar het bestuur houdt hem toch in de B-kern. Volgens Steven Defour is dat niet nodig: de spelersgroep is klaar om hem te verwelkomen.

Vanden Borre zit al sinds augustus in de B-kern, hij gaf toen een erg kritisch interview over zijn ploegmaats. Hij noemde ze zelfs 'tapettes', Frans voor mietjes. Defour vindt echter dat het tijd wordt om die zaak af te sluiten.

"De kleedkamer is niet gesloten voor Anthony. Ik ken hem al jaren, we moeten geen vrienden zijn om samen te presteren. Als Anthony zich excuseert en weer het niveau bereikt voor de A-ploeg, is alles mogelijk. En Anthony moet publiekelijk zeggen wat hij wil", laat Defour weten op RTBF.

De vraag is nu of het bestuur rekening zal houden met de mening van Defour, want het besluit lijkt vast te staan. Herman Van Holsbeeck zette de deur deze winter nog op een kier, maar voorzitter Roger Vanden Stock en trainer Besnik Hasi zijn volledig gekant tegen een terugkeer.