Opmerkelijk: Florentino Perez wilde Zinédine Zidane ontslaan

Opmerkelijk: "Florentino Perez wilde Zinédine Zidane ontslaan"

10-02-2016 16:35

Zinédine Zidane doet het allesbehalve slecht als hoofdcoach van Real Madrid. Onder hem spelen de sterren van Real weer frivool, met een aantal afgetekende overwinning als logisch gevolg. Toch scheelde het niet veel of Zidane was nooit trainer van de eerste ploeg geweest.

"Real-voorzitter Florentino Pérez wilde Zinédine Zidane ontslaan", kopt de Spaanse krant Extraconfidencial woensdagnamiddag. Enige nuance is hier op zijn plaats. Het gaat om de periode voor Zidane de hoofdcoach van het eerste elftal van Madrid werd en de beloften van de Spaanse grootmacht coachte. 

Volgens Extraconfidencial is er vorig jaar op 5 augustus iets gebroken tussen Perez en Zidane. Real Madrid had net de Italiaanse manager Carlo Ancelotti de laan uit gestuurd en had vol ingezet op Rafael Benitez. Zidane was toen ook in de running voor die positie, maar Pérez was niet bepaald blij met de clublegende, die het destijds niet al te best deed bij Real Madrid Castilla. 

Bijkomend probleem: Zidane is een persoonlijkheid. De gewezen Galactico kon niet overweg met enkele vedetten van de A-kern en dat zinde Perez niet. Perez ontsloeg Zidane uiteindelijk niet en stelde hem aan als hoofdcoach. Maar dat koppige kantje heeft Zizou nog altijd. Zo liet hij zich onlangs uit over Cristiano Ronaldo.

"Hij heeft niet zijn kwaliteit verloren om goals te maken. Hij heeft niets verloren. Hij is oké en hij werkt goed zoals de anderen. Hij moet enkel een beetje meer werken."