Ndongala bezorgt Charleroi de zege na absoluut spektakel in slot

06-02-2016 22:24

Charleroi heeft in extremis de drie punten meegenomen bij Zulte Waregem. De Karolo's kwamen twee keer op voorsprong, maar telkens vocht Zulte Waregem terug. In het absolute slot maakte Thiam nog gelijk voor de thuisploeg, maar in extremis kon Ndongala de 2-3 op het scorebord zetten.

Na de overwinning van Racing Genk bij Moeskroen-Péruwelz, wist Zulte Waregem wat er te doen stond om hun plekje in de top zes te verstevigen. Maar Charleroi zorgde er met een 2-3 overwinning voor dat de strijd om Play-Off 1 nog razend spannend zal worden.

Halfweg de eerste helft kwamen de bezoekers op voorsprong na een knap hakje van David Pollet. Tien minuten later hingen de bordjes opnieuw in evenwicht. Saglik met een klein foutje en Mbaye Leye kon profiteren: 1-1 en dat is ook de ruststand. Zulte Waregem voerde na de pauze de druk op, maar de kansen werden niet afgemaakt.

En vanuit het niets kwam Charleroi op voorsprong via Christian Benavente. In het slot leek Zulte Waregem dan toch te krijgen wat het minstens verdiende. Thiam knalde de pal heerlijk voorbij Penneteau, 2-2. Maar diep in de blessuretijd trok Charleroi toch nog aan het langste eind. Ndongala zorgde voor het hoogtepunt met de 2-3.

Dankzij de overwinning komt Charleroi naast Zulte Waregem op de zesde plek en zo wordt de strijd om Play-Off 1 nog ongemeend spannend.