Genk wint met het kleinste verschil van Moeskroen dat met negen man eindigt

06-02-2016 19:50

De wedstrijd tussen Moeskroen-Péruwelz en Genk had alles om een explosieve partij te worden, maar niets was minder waar. Genk won na een flauwe wedstrijd met 0-1 van Moeskroen nadat de thuisploeg twee rode kaarten onder de neus geduwd had gekregen.

Het bekeravontuur van Genk eindigde deze week in de halve finales dus is de opdracht voor de troepen van Peter Maes duidelijk: Play-Off 1 halen. Er kan dus maar beter gewonnen worden van Moeskroen-Péruwelz, een ploeg die volop vecht voor het behoud.

Geen Pozuelo bij de Limburgers. Hij moet geschorst de match van in de tribune volgen. In zijn plaats verschijnt Kumordzi aan de aftrap. Ook KV Oostende-huurling Coulibaly en Club-huurling Castelletto staan in de basis, zij maken hun debuut voor Moeskroen.

In de heenwedstrijd kreeg Genk een 0-4 pandoering om de oren, Peter Maes wil een reactie zien van zijn ploeg. Genk begint dan ook met drang naar voren. Bailey dreigt maar schiet ruim naast. Wat we dan te zien krijgen is een evenwichtige maar voorspelbare wedstrijd. Weinig gevaar, weinig kansen.
Op het kwartier dan toch de eerste versnelling vanwege Genk. Kebano met een welgemikte trap op doel, Vagner kan in hoekschop duwen. Close but no cigar.

We zijn een halfuur aan het voetballen wanneer Moeskroen voor de eerste poging tussen de palen tekent. Bizot kan een kopbal van Coulibaly makkelijk klemmen.

Je weet dat het een matige wedstrijd is als een opstootje tussen twee spelers de interessantste gebeurtenis van de partij is. Coulibaly en Dewaest gaan even neus aan neus staan. Lardot lost het op met een gele kaart voor beiden.

Vlak voor rust dan eindelijk een moment van sportieve opwinding. Met een knappe pass brengt Buffel Karelis alleen voor Vagner. De spits omspeelt de uitgekomen doelman, maar mikt dan vanuit een scherpe hoek in het zijnet. 0-0 bij de rust.

Tweede helft
Kebano en Vagner staan ook in de tweede helft oog in oog met elkaar. Een prima vrije trap van de Genk aanvaller vindt de handen van de Moeskroen-doelman op zijn weg. Hoekschop.

Minuut 52 dan. Coulibaly gaat veel te makkelijk neer in de zestien en krijgt meteen z'n tweede geel. Een debuut in mineur voor de KVO-huurling en Moeskroen plots met z'n tienen.

De wedstrijd zit echt op slot en stilstaande fases zijn de enige momenten van gevaar. Even spanning op de Genkse bank als Bizot onder een hoekschop doorgaat, maar Peyre kan niet profiteren. Hij kopt over.

Op het uur opent Thomas Buffel de score. Karelis kan in een duel met Peyre een voorzet van Bailey met wat geluk terugkoppen naar Buffel en die knalt van dichtbij raak.

Tien minuten later gebeurt het ondenkbare. Mulic staat nog maar pas op het veld of hij deelt al een elleboogstoot uit. Lardot gaat even poolshoogte nemen bij zijn assistent en geeft de Serviër meteen rood. Moeskroen moet met z'n negenen voort.

Met negen man raakt Moeskroen niet onder de Genkse druk uit. Bailey gaat voor eigen succes met een een knappe dribbel, maar hij laat het afweten bij de afwerking. Zijn stiftertje gaat over de kruising.

Genk drukt wel, maar slaagt er niet in om echt gevaarlijk te worden. Zelfs met twee man meer slaagt Genk er niet in om Moeskroen helemaal weg te blazen. De thuisploeg houdt wonderwel stand, maar een nederlaag lijkt onvermijdelijk.

In de laatste minuut van de reguliere speeltijd krijgt Moeskroen een vrije trap aan de rand van de zestien na een overtreding van Kabasele. Markovic trapt bijzonder slap, weg kans.

Luttele seconden voor het einde moet Bizot nog met een knappe save uitpakken en dan fluit de scheids af. Moeskroen heeft haar vel duur verkocht maar kan niet verhinderen dat Genk met de drie punten gaat lopen.