Kompany kan maar beter snel terugkeren: We hebben slechts veertien fitte spelers

Kompany kan maar beter snel terugkeren: "We hebben slechts veertien fitte spelers"

05-02-2016 17:05

Manuel Pellegrini zit met de handen in het haar. De coach van Manchester City zit met een wasmand vol geblesseerden. Ook Vincent Kompany kan nog niet meespelen, maar daar hoopt Pellegrini snel verandering in te zien.

De Argentijn denkt zijn aanvoerder volgende week al te verwelkomen op het trainingsveld voor de normale trainingsactiviteiten. "Vincent traint deels mee met het team. Ik hoop dat hij binnen een week weer volledig kan meetrainen", geeft Pellegrini een update over de blessure in Het Laatste Nieuws.
De Belgische aanvoerder is niet de enige bij The Citizens die dit seizoen al in de lappenmand heeft gelegen. Manchester City zag dit seizoen al 51 keer iemand uitvallen met een blessure, het meeste van alle Premier League-ploegen.

Een comeback van Kompany is dus erg welkom voor Pellegrini. "We weten nu precies wat er met de blessure van Vincent gebeurd is. Het risico naar de toekomst toe is exact hetzelfde als bij elke andere speler. Het is nu belangrijk voor Vincent opnieuw te spelen, we hebben slechts 14 fitte spelers. Dat is niet veel voor de vele wedstrijden die eraan komen."