Mechelaar Hanni solliciteert openlijk bij drie Belgische topclubs

Mechelaar Hanni solliciteert openlijk bij drie Belgische topclubs

05-02-2016 12:39

Er wordt bijna nooit over gepraat, maar 2015 was een schitterend jaar voor Sofiane Hanni. De spelmaker van KV Mechelen scoorde zestien goals en had ook negen assists, niemand in de Jupiler Pro League deed beter. Toch kreeg hij maar drie punten voor de Gouden Schoen, maar hij heeft een oplossing: spelen bij een topclub.

Hanni vraagt zich in Het Nieuwsblad luidop af welke Belgische topclub hem zou kunnen binnenhalen. "Ik wil bevestigen bij een Belgische topclub. Ik voel me daar klaar voor. Welke topclub mijn voorkeur wegdraagt? Ik ben een voetballer, dus pas ik het best in een ploeg die mooi voetbalt. Gent is zo'n ploeg, maar ook Anderlecht speelt knap voetbal. Ook Standard speelt bij momenten erg sterk", bakent hij al mooi af.

Nochtans is er ook buitenlandse interesse, in januari zat hij al bijna in Duitsland. “Er zaten interessante projecten tussen, maar je moet de tijd nemen om de juiste beslissing te nemen. Maar het was voor mij al snel duidelijk dat de club mij hier wilde houden. Eén sleutelspeler per transferperiode die vertrekt is het maximum. In de zomer was dat Obradovic, nu Kosanovic. Ik dan volgende zomer? We zullen zien."

Gouden Schoen
Hanni was erg teleurgesteld na de uitreiking van de Gouden Schoen, want daarin speelde hij geen enkele rol. Als de topschutter van 2015 bij Gent, Club Brugge of Standard speelt, staat hij altijd op het podium van de Gouden Schoen. Terwijl het daar eigenlijk makkelijker is om veel te scoren. Maar de naam van je club speelt ook een rol. Ik voetbal bij Mechelen. Dan tel je minder mee. Zo gaat dat nu eenmaal. Het zou logisch zijn als de speler met de beste statistieken van het jaar in de top vijf eindigt, los van bij welke ploeg hij speelt. Maar zo is het niet."