OFFICIEEL: STVV ontbindt het contract van overbodige Spanjaard

OFFICIEEL: STVV ontbindt het contract van overbodige Spanjaard

01-02-2016 17:55

STVV zag met Jean-Luc Dompé, Junior Edmilson en Rob Schoofs drie sterkhouders vertrekken tijdens de transferperiode. Op de laatste dag van de wintermercato ontbinden de Limburgers het contract van Alfonso Artabe. Het zijn dus drukke dagen op Stayen.

De 26-jarige Artabe zijn contract is in onderling overleg ontbonden. Dat meldt STVV via de website van de club. "STVV wenst Artabe veel succes in zijn verdere carrière", luidt de boodschap.

De Spaanse verdediger tekende in juli 2015 na een proefperiode een contract voor één seizoen op Stayen. De Limburgers kondigden hem aan als iemand die "zowel op het middenveld als in de verdediging uit de voeten kan". Hij kon trainers Yannick Ferrera en Chris O'Loughlin echter nooit overtuigen.

Artabe doorliep de jeugdopleiding van het Spaanse Mallorca. Via Monacor, Llagostera en Prat kwam hij bij Baleares terecht. Nadien trok hij naar Limburg.

STVV heeft er een bewogen transferperiode opzitten. Naast Dompé, Edmilson, Schoofs en Artabe, zagen de Kanaries nog vijf andere spelers vertrekken. Daar staan de inkomende transfers van onder meer Meme Tchité, Alexis De Sart, Damien Dussaut, Benito Raman, Yaya Soumahoro en Pieter Gerkens tegenover.

Bekijk het: Transferoverzicht: Jupiler Pro League winter 2015-2016