'Anderlecht wil KV Oostende niet versterken met de komst van Conté'

'Anderlecht wil KV Oostende niet versterken met de komst van Conté'

09-01-2016 08:08

KV Oostende moet niet meer hopen op de komst van Ibrahima Conté. De flankaanvaller mag dan wel een bankzitter zijn bij Anderlecht, maar mag niet vertrekken naar de kustploeg. Herman Van Holsbeeck wil liever geen concurrent versterken. Ook Andy Kawaya mocht niet vertrekken naar KVO.

"Anderlecht en Oostende kunnen soms samenwerken, maar waarom zouden we een rechtstreekse concurrent in de titelstrijd versterken met een toptalent als Andy Kawaya? Wij zijn blij dat we voor hem een oplossing vonden bij Willem II. Hetzelfde verhaal voor Ibrahima Conté", zegt hij in Het Nieuwsblad.

"Het verleden bewijst dat vertrekkers bij Anderlecht over het algemeen degelijk presteren, maar als ze dan tegen ons uitkomen, spelen ze de match van hun leven. In Play-Off 1 gaat het om veel geld en ontmoeten we Oostende wellicht twee keer. Waarom onszelf dan pijn doen?"

"Neen, Conté blijft. Hij heeft een contract en moet leren omgaan met concurrentie. Daarom wordt hij hier ook meer betaald dan elders", besluit de manager van Anderlecht. Ondanks een persoonlijk akkoord tussen Conté en KVO lijkt hij dus niet te mogen vertrekken.