Sylla legt Okaka het vuur aan de schenen: Mijn kwaliteiten liggen in de zestien

Sylla legt Okaka het vuur aan de schenen: "Mijn kwaliteiten liggen in de zestien"

30-11-2015 10:55

Het was enigszins een verrassing dat Idrissa Sylla tegen OHL de voorkeur kreeg op Stefano Okaka. De Guineese spits bedankte coach Besnik Hasi met twee doelpunten en werd zo matchwinnaar tegen Oud-Heverlee Leuven.

Na de wedstrijd loofde Besnik Hasi de geweldige ingesteldheid van zijn spits. In Het Nieuwsblad benadrukt Sylla dat nogmaals. "In de periode waarin Okaka het goed deed, was ik de eerste om hem een schouderklopje te geven." Toch bleef de spits in zijn kansen geloven. "Elke keer ik inviel dacht ik: ik moet minstens even goed doen", aldus Sylla.

Het waren misschien niet de mooiste doelpunten, maar die tellen even hard. Sylla stond twee keer op de goede plaats. "De trainer herhaalt het vaak: ik heb niets te zoeken aan de zijkanten. Ik moet in en rond de zestien blijven hangen. Daar liggen mijn kwaliteiten", vertelt Sylla.

Vieren als Cristiano Ronaldo

Zijn tweede doelpunt vierde hij met dat typische sprongetje en de open armen zoals ene Cristiano Ronaldo het altijd doet. Onbewust, beweert de Anderlecht-spits in Het Nieuwsblad. "Een ingeving van het moment. Het was een tijdje geleden dat ik nog had gescoord en dan doe je wel eens gekke dingen. Ik was niet van plan Ronaldo te imiteren."