Spelersrapport: Matig Anderlecht, maar karakter lost veel op

Spelersrapport: Matig Anderlecht, maar karakter lost veel op

26-11-2015 20:55

Anderlecht nam na een verdienstelijke match verdiend de drie punten mee uit Monaco naar Brussel. Voetbalprimeur hield de wedstrijd goed in de gaten en stelde een kritisch, maar eerlijk spelersrapport op.

Proto - 8 Deed zijn werk meer dan behoorlijk en behoedde Anderlecht een paar keer voor de achterstand. Zoals steeds een erg betrouwbaar sluitstuk.

Gillet - 8 Mister Europe liet weer van zich spreken. Speelde zowel aanvallend als verdedigend een puike partij. Scoorde met een prachtige volley de 0-1.

Deschacht - 6 Viel niet echt op, maar deed ook niet veel verkeerd. Onopvallende, maar goede partij van de oudgediende van paars-wit.

Kara - 4 Was in tegenstelling tot de laatste weken niet het solide blok dat Anderlecht nodig had. Ronduit zwak aan de voet, verloor veel duels en stond veel te slap te verdedigen. King Kara kan veel beter.

N'Sakala - 6 Toonde zich met een paar mooie rushes naar voren toe. Vooral zijn eerste helft was goed. Kon zich de tweede helft door de druk van Monaco wel minder tonen. Niettemin een behoorlijke partij.

Dendoncker - 6 Onopvallend, zoals meestal. Maar wel een rots in de branding voor Anderlecht.

Tielemans - 6  Geen slechte partij van de tiener, maar verslikte zich te vaak in eenvoudige passes. De weinige keren dat hij zich kon doorzetten, kwam er meteen vaart in het spel van Anderlecht. 

Defour - 6 Blijft de motor van dit Anderlecht. Verzette bergen van werk op het middenveld en boodt zich altijd aan. Niet alles wat hij deed was uitstekend, maar hij nam ten minste initiatief.

Najar - 4 Bedrijvig, maar zoals steeds miste de kleine Hondurees overzicht en kalmte. Werd na nog geen uur voetballen verlost uit zijn lijden door Hasi.

Praet - 5 Geen al te goede partij van de Gouden Schoen. Verslikte zich in eenvoudige passes en zocht vaak de gemakkelijke oplossing. Lateraal voetbal helpt de middenvelder niet vooruit.

Okaka - 5 Woog weinig of niet op de verdediging van de Monegasken en kon zich geen enkele keer doorzetten. Heeft het nu al een paar wedstrijden moeilijk.

Invallers:

Ezekiel - 5: Had het moeilijk zijn stempel te drukken op het spel van de Brusselaars. Niettemin kwam er wel vaart in het spel, iets wat zijn voorganger Najar niet kon brengen

Acheampong - Te laat ingevallen voor een beoordeling. Scoorde wél de 0-2.