Groep E: Barcelona legt galashow op de mat en vernedert AS Roma tot op het bot

Groep E: Barcelona legt galashow op de mat en vernedert AS Roma tot op het bot

24-11-2015 23:13

FC Barcelona heeft dinsdagavond een monsterzege geboekt op AS Roma. In Camp Nou werd het liefst 6-1. Lionel Messi bekroonde zijn rentree in de basiself van Barça met twee goals. Ook Luis Suarez scoorde twee keer. Barça was al geplaatst voor de volgende ronde van de Champions League. 

Er was werkelijk geen houden aan voor het arme Roma. Bij rust stond er al een onoverbrugbare 3-0 tussenstand op het scorebord. Suarez zorgde al vroeg voor de 1-0 en de 2-0 van Messi, na een geweldige combinatie,  en de 3-0 van Suarez, met een prachtige volley, waren om te watertanden. 

Na de pauze was het de vraag hoe hard Barça nog zijn best zou doen om de score op te voeren. Helaas voor Roma had de formatie van Luis Enrique er nog erg veel zin in. Op aangeven van Messi tikte Piqué de vierde goal binnen en direct daarna was het de Argentijnse ster zelf die 5-0 maakte. 

Neymar miste daarna een penalty, maar de rebound werd snoeihard tegen de touwen gejaagd door Adriano. Deed Roma ook nog iets terug? Jawel. Edin Dzeko, die kort daarvoor óók een penalty had gemist, tekende in de allerlaatste seconde voor de Italiaanse eretreffer.