Na een 'mislukte' transferperiode zetten de fans hun bestuur zelf te koop

Na een 'mislukte' transferperiode zetten de fans hun bestuur zelf te koop

01-09-2015 00:03

Racing Genk sloot maandag al vroeg de transferperiode af. De gewenste aanvallende versterking bleef uit en dat zette kwaad bloed bij een deel van de achterban. Het Genkse bestuur werd meteen te koop aangeboden op 2dehands.be.

Racing Genk kampt al sinds het begin van het afgelopen seizoen met een gebrek aan scorend vermogen. Prestige transfer Ilombe Mboyo bracht niet wat er van hem verwacht werd en zette de boel meermaals op stelten in Limburg. Jelle Vossen koos voor een avontuur in de Engelse Tweede klasse en de overige aanvallers hadden niet de kwaliteiten die men verwacht bij een (sub)topclub.

Het pijnpunt in de Genkse selectie is dus al even bekend en dat was ook de nieuwe coach Peter Maes niet ontgaan. Die hamerde erop dat de Limburgers versterking nodig hadden en best nog enkele scorende aanvallende spelers konden gebruiken. Met blessuregevoelige nieuwkomer Igor De Camargo heeft Genk immers maar één echte targetspits rondlopen, die de jonge huurling Enes Ünal als doublure heeft.

Maes wou dus graag een spits met kwaliteit binnenhalen. Genk werd met meerdere namen in verband gebracht maar uiteindelijk zouden de Limburgers vol hun kans gaan om de Griekse aanvaller Nikos Karelis van Panathinaikos binnen te halen. Gegokt en verloren, blijkt nu. De Griekse club ging niet akkoord met de prijs die Genk bood voor hun goudhaantje.

Dat de club zolang gewacht heeft om te handelen, vooral de beschamende nederlaag op het veld van STVV zou bij sommigen alsnog de ogen geopend hebben, zet nu kwaad bloed bij de fans van Genk. De club had immers de financiële slagkracht om de transfer door te drukken, maar het bestuur hield de knip op de beurs.

Op de sociale media regent het nu verwijten richting de Raad van Beheer, die hiermee de ambities van coach Peter Maes en Technisch Directeur Dimitri De Condé de kop indrukt. Zondagavond werd het bestuur van Genk met een ludieke actie reeds op 2dehands.be te koop aangeboden, voor de symbolische prijs van één euro.

"Weinig ambitieuze en incompetente raad van beheer te koop", luidt de boodschap. "Zuinig. Zullen niet over voetbal praten, wegens te weinig kennis. Over vrouwen daarentegen… Specialisten in het oppotten van geld. Specialisten in verstoppertje spelen. Specialisten in het ontlopen van verantwoordelijkheid. Af te halen Stadionplein 4 te Genk. Een aanhangwagen met wat stro en droog voer is voldoende", wordt het 'product' omschreven.