Oostende dichtbij controversiële transfer: kaapt het sterkhouder van concurrent weg?
Kustploeg maakt weer geen vrienden

Oostende dichtbij controversiële transfer: kaapt het sterkhouder van concurrent weg?

03-07-2015 06:58

Oostende bouwt volop aan een stevige ploeg voor volgend seizoen, want de niet eens zo stille ambitie is om Play-Off 1 te halen. Op de rechtsback heeft coach Yves Vanderhaeghe nog geen vaste waarde, maar dat kan volgens Het Nieuwsblad snel veranderen.

Vanderhaeghe heeft zijn vast elftal al bijna in het hoofd, maar de rechtsachter is een probleempositie. Daar heeft hij niet echt een volwaardig alternatief. "Met Xavier Luissint, Niels Coussement en Niels De Schutter kunnen daar drie jongens spelen. Maar De Schutter vertrekt misschien nog en als ik niet overtuigd ben, haal ik liever een zekerheid binnen", maakt hij ook meteen duidelijk hoe hij de andere twee opties ziet.

Die zekerheid zou wel eens Brecht Capon kunnen worden. Die heeft nog een contract bij KV Kortrijk tot 2018, maar wel met een clausule waardoor hij wegkan voor een bepaald bedrag. Voor Oostende is zo'n afkoopsom geen probleem, en Vanderhaeghe geeft zelf toe dat hij er Capon heel graag bij zou hebben. "Capon zou me zekerheid geven op de rechtsachter, maar we hebben nog geen stappen ondernomen", klinkt het openhartig bij de coach.