Analist uit zware kritiek op sterkhouder Club Brugge
Analist vindt dat Club hiermee de titel is verloren

Analist uit zware kritiek op sterkhouder Club Brugge

29-05-2015 19:05

Victor Vazquez greep met Club Brugge net naast de titel. Hij kreeg wel wat individuele erkenningen. Zo werd de Spanjaard verkozen tot Profvoetballer van het Jaar en werd hij nipt tweede in de Gouden Schoen. Toch krijgt hij heel wat kritiek over zich heen.

Vazquez was dit seizoen een sterkhouder bij Club Brugge. Maar na Nieuwjaar kreeg hij te kampen met heel wat blessures. Toch is niet iedereen overtuigd van zijn kwaliteiten. Zo is ex-trainer en analist Aad de Mos geen fan van de Spanjaard. Iedereen vindt Vazquez zo een goede speler, ik niet. Ik vind hem een meeloper. Een ouderwetse nummer 10 die te weinig werkt en te veel teert op zijn klasse", vertelt De Mos in P-Magazine.

Volgens de Mos is het de eigen schuld van Club dat ze geen kampioen zijn geworden. "Club Brugge heeft een fout gemaakt door zijn contract midden in het seizoen te verlengen. Daardoor is hij op zijn lauweren gaan rusten. Ze hadden in de winter Hans Vanaken moeten kopen. Een zware investering ja, maar met hem was Club Brugge kampioen geworden."