'De mensen van de reviewcommissie werken in een ongezonde situatie'
Jeurissen over de reviewcommissie

'De mensen van de reviewcommissie werken in een ongezonde situatie'

06-05-2015 21:12

De reviewcommissie kwam de afgelopen week onder vuur te staan na enkele opmerkelijke beslissingen. Volgens enkele analisten en (ex-)spelers gaat die commissie niet al te consequent te werkt. Ex-scheidsrechtersbaas Robert Jeurissen pleit voor een andere samenstelling.

"Nu zitten daar vijf ex-scheidsrechters in. Die zitten ook in de Scheidsrechterscommissie. Dat wil zeggen: ze staan niet alleen in voor de vervolging van spelers op basis van tv-beelden, ze moeten ook zélf naar de clubs om ter plekke scheidsrechters te beoordelen", zegt hij in Het Laatste Nieuws.

"Dan krijg je natuurlijk reacties zoals vorige week: 'Die moet hier niet meer komen.' Dat is geen gezonde situatie, want zo kan je onmogelijk helemaal onafhankelijk werken. Ik zou die Reviewcommissie bevolken met ex-toprefs die zelf de scheidsrechters niet moeten beoordelen. Maar daarnaast ook met ex-toptrainers. En ex-topvoetballers."

"Mensen die het voetbal kennen, die de regels kennen, maar die met veel expertise en vooral in alle onafhankelijkheid kunnen oordelen over situaties waar ze zelf zo vaak mee in aanraking zijn gekomen, maar mag ik nog één ding zeggen over de huidige Reviewcommissie? Ik ken alle vijf leden. En die zijn stuk voor stuk bijzonder bekwaam."