Tijdperk Vanderbiest bij Oostende lijkt afgelopen: kustploeg zoekt nieuwe coach
Oostende zoekt nieuwe coach

Tijdperk Vanderbiest bij Oostende lijkt afgelopen: kustploeg zoekt nieuwe coach

18-04-2015 09:10

Het seizoen van KV Oostende is zo goed als afgelopen na een 0 op 6 in Play-Off 2. De ploeg van Marc Coucke denkt al aan volgend seizoen en neemt mogelijk afscheid van de 37-jarige trainer Fred Vanderbiest.

De huidige trainer van KV Oostende maakte naam door de Kustploeg naar eerste klasse te leiden en met enkele goede resultaten indruk te wekken. Ondanks het mooie parcours zijn er toch strubbelingen tussen Vanderbiest en Coucke. Zo zou de coach niet helemaal akkoord zijn met bepaalde sportieve visies van het bestuur.

Het Nieuwsblad weet dat het bestuur van KV Oostende dus al op zoek gegaan is naar een vervanger. De Oostendenaren zouden Yves Vanderhaeghe van KV Kortrijk hebben benaderd, maar die bedankte vriendelijk voor het aanbod. Ook Ivan Vukomanovic, de coach die moest opstappen bij Standard, wordt genoemd.

Financiële consequenties

Het tijdperk van Vanderbiest bij Oostende lijkt alleszins afgelopen. De trainer heeft nog een contract tot 2016 bij de Kustploeg, maar zou naar verluidt een clausule in zijn contract hebben waardoor Oostende hem aan het einde van het seizoen zonder grote financiële consequenties kan laten gaan.