België is favoriet, maar het Cypriotisch blok zal moeilijk te ontwrichten zijn

België is favoriet, maar het Cypriotisch blok zal moeilijk te ontwrichten zijn"

26-03-2015 18:28

Zaterdag spelen de Rode Duivels tegen Cyprus in het kader van de kwalificatie voor het EK 2016 in Frankrijk. Naast de door Anderlecht uitgeleende Thomas Kaminski, speelde er tot voor kort nog een andere Belg in Cyprus, ex-Liersespeler Laurent Fassotte.

Fassotte speelde onder meer voor AEL Limassol en was tot voor kort aan de slag bij Ayia Napa. Hij liet in een interview met de RTBF zijn licht schijnen over het Cypriotisch voetbal. "Hun aanvallende basisspelers staan allemaal langs de kant, ze missen vier à vijf basisspelers. Maar de Rode Duivels moeten wel opletten voor hun flankspelers, die zeer snel zijn. België is natuurlijk favoriet, maar het Cypriotisch blok zal moeilijk te ontwrichten zijn", stelt Fassotte.

De ex-Liersespeler gelooft trouwens in de toekomst van het Cypriotisch voetbal. "Cyprus beschikt niet over de middelen van de grote ploegen, maar ik zie ze in de toekomst zeker in staat om een gooi te doen naar de kwalificatie voor een groot tornooi. De nationale ploeg beschikt over een nieuwe trainer, die bij al zijn vorige ploegen goede resultaten heeft gehaald en die de nadruk legt op discipline", aldus Fassotte.