Anderlecht trekt na echte wanprestatie met veel twijfels de play-offs in

Anderlecht trekt na echte wanprestatie met veel twijfels de play-offs in

15-03-2015 15:45

Het lukt Anderlecht maar niet om een mooi reeksje neer te zetten. Paars-wit leek de laatste weken terug te groeien naar zijn beste vorm, maar dat was zonder AA Gent gerekend. Het hechte blok van Hein Vanhaezebrouck speelde vrijuit en was op alle vlakken de betere ploeg: de 1-2 was dan ook meer dan verdiend.

AA Gent was in de eerste helft al de betere ploeg, maar in een ijzersterk eerste kwartier kwamen ze niet tot scoren. Integendeel, het kreeg zelfs het deksel op de neus. Lasse Nielsen leed dom balverlies en Youri Tielemans kon Aleksandar Mitrovic bedienen, die mist tegenwoordig bijna niets. 1-0 dus, Gent leek af te stevenen op zijn zoveelste nederlaag in het Astridpark. Het was immers van 2004 geleden dat ze nog wonnen in Brussel. 

Ook na de rust versaagde AA Gent niet en het werd heel snel beloond. Vanden Borre ging kinderlijk onder een voorzet van Thomas Foket door, Moses Simon kon voorzetten naar de inmiddels doorgelopen Foket en die kon van dichtbij niet missen: een oververdiende gelijkmaker van AA Gent. Vanden Borre eiste even later weer de hoofdrol op. Met een ware doodschop stuurde hij Simon richting ziekenboeg, gelukkig kon de Nigeriaan de match uiteindelijk verderzetten. Gent rook bloed en ging vol voor de winst. Van Der Bruggen kon op het uur Laurent Depoitre bedienen, die miste oog in oog met Silvio Proto maar Benito Raman kon de rebound wel binnentikken. Een onherkenbaar Anderlecht kwam nauwelijks aan kansen, Gent boekt een historische overwinning.

Meer goed nieuws voor Gent: door de winst komen ze nu naast Anderlecht, maar dat is wel nog op vier punten van grote rivaal Club Brugge. Blauw-zwart won namelijk van Westerlo.