Guardiola moet zich verdedigen tegen Zlatan, Eto'o en Mandzukic
"Als trainer is het makkelijker werken met spelers die verzekerd zijn van speeltijd"

Guardiola moet zich verdedigen tegen Zlatan, Eto'o en Mandzukic

27-02-2015 11:51
4

Pep Guardiola is altijd een voorstander geweest van het regelmatig rouleren van zijn spelers en dat valt niet bij iedereen in goede aarde. De Spanjaard speelt bovendien vaak zonder een echte spits en niet geheel toevallig zijn het de nummers 9 die meestal kritiek op de coach hebben. 

De harde woorden die soms vallen zijn ook Guardiola niet ontgaan. Bij FC Barcelona liep het niet op rolletjes met Zlatan Ibrahimovic en Samuel Eto'o en bij zijn huidige club Bayern München liet Mario Mandzukic zich vorig seizoen horen. Ook Robert Lewandowski zei al dat hij het moeilijk vindt om op de bank te zitten, maar de Pool liet zich nog mild uit.

Op een persconferentie reageerde Guardiola op de kritiek die hem in het verleden ten deel viel. "Als trainer is het makkelijker werken met spelers die verzekerd zijn van speeltijd, maar dat is bij een grote club simpelweg niet altijd mogelijk", citeert het Algemeen Dagblad. "Veel spelers met wie ik heb samengewerkt, laten zich tegenwoordig negatief uit over mij. Maar volgens mij heb ik altijd mijn best gedaan."