Zowel goed als slecht nieuws voor RSC Anderlecht vanuit de Afrika Cup
Anderlecht heeft er enkele spelers rondlopen

01-02-2015 19:02

Ghana heeft zich zondagavond vrij makkelijk geplaatst voor de halve finales van de Afrika Cup. De troepen van bondscoach Avram Grant haalden het uiteindelijk met 3-0 van Guinea.

Guinea, met Ibrahima Conte negentig minuten in de basis, begon vrij slap aan de wedstrijd en werd meteen tegen het eigen doel gedrukt. Ghana rook zijn kans en kwam al na vier minuten op voorsprong via Christian Atsu. Guinea probeerde wel te reageren, maar toen Idrissa Sylla nog voor de rust uitviel met een blessure, was het vet helemaal van de soep. Appiah zorgde net voor de pauze nog voor de 2-0.

Guinea had in de kleedkamers wat moed kunnen tanken, maar net na het uur viel het doek over de wedstrijd. Atsu maakte er 3-0 van en zette Ghana zo op weg naar de halve finales. In het slot mocht ook Frank Acheampong nog invallen, maar hij wist niet meer te scoren. Door de overwinning van Ghana kan RSC Anderlecht opnieuw een beroep doen op Ibrahima Conte, maar Acheampong zal nog een tijdje in Afrika blijven.