Club stuurt jeugdinternational door: Kans bieden op speelminuten
Hakim Borahsasar zal doorbraak forceren in Eredivisie

Club stuurt jeugdinternational door: "Kans bieden op speelminuten"

01-02-2015 14:03

Club Brugge laat weten dat het een van de belangrijke schakels in zijn kampioenenploeg bij de beloften vorig jaar heeft doorgestuurd. Hakim Borahsasar mag het de komende 2,5 seizoenen gaan proberen bij het Nederlandse NAC Breda.

Borahsasar werd in 2012 door Club weggeplukt bij Sporting Lokeren. De Antwerpenaar won vorig seizoen met het tweede elftal van Club de titel en de beker, en speelde zich ook in de kijker van U18-bondscoach Gert Verheyen. Met onder meer Obbi Oulare en Nikola Storm lopen in Brugge echter nog enkele getalenteerde jonge Belgen in de voorhoede, en dus was het voor alle partijen beter om Borahsasar elders de kans te geven op speelminuten.

De 20-jarige denkt die te kunnen vinden bij de nummer voorlaatst in de Eredivisie. Graeme Rutjes, technisch directeur van de degradatiekandidaat, is alvast tevreden. "We hielden Hakim in de gaten en zijn blij dat hij ons nu kan komen versterken. Met het oog op de toekomst ben ik er van overtuigd dat Hakim van toegevoegde waarde gaat zijn voor NAC."