Uitgefloten Bale blinkt positief en negatief uit na vroege achterstand Real Madrid
Man van 100 miljoen maakt zich niet populair

31-01-2015 17:57
4

Real Madrid heeft zaterdag precies één minuut moeten vrezen voor een lastige middag tegen Real Sociedad. Na een vroege achterstand klaarden de Madrilenen de klus met gemak: 4-1.

Aritz Elustondo bracht de bezoekende club uit San Sebastian in de eerste minuut nog wel op voorsprong. James Rodriguez en Sergio Ramos scoorden voor rust voor de thuisclub. Na de hervatting was Karim Benzema met twee treffers succesvol, waardoor Real het restant van de tweede helft eenvoudig uit kon spelen.

Bale was negentig minuten lang uitstekend op dreef in Bernabéu, maar door één moment van egoïsme brokkelde zijn opgebouwde krediet direct weer af. Bale snoepte in de tweede helft de bal van de voeten van een medespeler af en schoot voor een leeg doel naast.

De Madrilenen moesten het tegen Sociedad overigens doen zonder de geschorste Cristiano Ronaldo. De Portugees misdroeg zich vorige week in het uitduel met Cordoba en werd deze week voor twee duels geschorst door de Spaanse voetbalbond. Real Madrid nam een voorsprong van vier punten op Barcelona, dat zondag Villarreal ontvangt. Real Madrid heeft nog een duel met Sevilla tegoed.