Historisch duel tussen Belgen in mooiste voetbaltempel ter wereld is een feit
Finale van de Capital One Cup is bekend

28-01-2015 22:23

Bent u fan van Engels bekervoetbal met Belgen in de hoofdrol? Dan hebben we goed nieuws voor: op 1 maart spelen Chelsea en Tottenham Hotspur de finale van de Capital One Cup. De kwalificatie van de Spurs kwam woensdag nog bijna in gevaar door een derdeklasser.

Woensdag stond de terugwedstrijd van de halve finale tussen Sheffield United en Tottenham op het programma. Na 28 minuten leek de eersteklasser de klus al geklaard te hebben tegen de derdeklasser na een doelpunt van Christian Eriksen. De Deen scoorde met een prachtige vrije trap. Tottenham had de heenwedstrijd thuis al met 1-0 gewonnen.

Na de pauze leek er lang niets aan de hand tot de 77ste minuut. Toen scoorde Che Adams de gelijkmaker. Het werd nog spannender, want twee minuten later deed Adams de netten weer trillen. Een stunt leek in de maak, maar dat was zonder Eriksen gerekend. Met zijn tweede van de avond zette hij in de slotfase de 2-2-eindscore op het bord en verzekerde hij de finaleplaats van de Spurs. Jan Vertonghen speelde 90 minuten. Moussa Dembele, die geel kreeg, deed 66 minuten mee. Nacer Chadli kwam niet in actie.

Chelsea had zich dinsdag al geplaatst voor de finale. Na twee wedstrijden was het net iets beter dan Liverpool. In de finale kunnen vijf Belgen elkaar in de ogen kijken. Naast de drie van Spurs spelen mogelijk ook nog Eden Hazard en Thibaut Courtois mee bij Chelsea.