OFFICIEEL: Brugse topschutter strijdt voor het behoud in plaats van de titel
Mainz strikt Nicolas Castillo

OFFICIEEL: Brugse topschutter strijdt voor het behoud in plaats van de titel

28-01-2015 12:17

Nicolas Castillo zal geen verder deel uitmaken van de titelrace voor Club Brugge. De Chileen wordt zoals verwacht uitgeleend aan het Duitse FSV Mainz 05, dat ook een niet nader bepaalde aankoopoptie heeft bedongen.

Club en Mainz waren al eerder akkoord over de voorwaarden, maar Castillo zelf moest nog overtuigd worden. Op hun eigen website en sociale kanalen lieten de Duitsers woensdagvoormiddag weten dat de kogel door de kerk is. De nummer twaalf wist dit seizoen nog maar drie keer te winnen, en telt slechts een punt meer dan de nummer zestien, die play-offs moet spelen om degradatie af te wenden.

Bij Club scoorde Castillo dit seizoen al acht keer, waarmee hij topschutter is van de Brugse doelpuntenmachine, maar Michel Preud'homme heeft Obbi Oulare de voorbije maanden enorm zien groeien en de laatste wedstrijden tegen KV Mechelen en Cercle Brugge bewees hij klaar te zijn voor het grotere werk.

De Chileen zelf staat te popelen voor een nieuwe kans. "Dit is een volgende stap in mijn ontwikkeling. Ik ben een speler die steeds voluit gaat. Ik kijk ernaar uit om mijn nieuwe club te leren kennen en snel mijn plaats te vinden in de ploeg", zo zegt hij op de website van Mainz.