OFFICIEEL: Lierse versterkt zich met voormalig Spaans wereldkampioen
Hij moet Lierse in de Jupiler Pro League houden

OFFICIEEL: Lierse versterkt zich met voormalig Spaans wereldkampioen

22-01-2015 13:15

Lierse SK heeft zich donderdagmiddag versterkt met Joan Capdevila. De Spanjaard kwam over van het Indiase North West United. Dat maakten de Pallieters zelf bekend via de officiële webstek.

"Lierse heeft op de middag de transfer van Joan Capdevila afgerond. Capdevila ondertekende een contract tot het einde van het seizoen en doorstond alle medische testen. De voormalige flankverdediger van onder meer Villarreal, SL Benfica en Atlético Madrid heeft zestig caps voor Spanje op zijn actief waarmee hij het EK won in 2008 en het WK in 2010. Hij was één van de weinigen die op het WK in Zuid-Afrika geen enkele minuut miste", klinkt het op de website van de Pallieters.

De kans dat Capedvila volgend seizoen ook nog voor Lierse speelt, is echter heel klein. Dat maakte zijn zaakwaarnemer Flores Santiago eerder al bekend aan Het Laatste Nieuws. "Wat hij in België komt zoeken? De voorbije maanden was Joan in India aan de slag, maar de competitie ligt er momenteel stil. In september keert hij in principe terug", klinkt het.