Einde voetbalverhaal voor amper 30-jarige Club Brugge-middenvelder
Club-middenvelder stopt ermee

Einde voetbalverhaal voor amper 30-jarige Club Brugge-middenvelder

13-01-2015 19:00

Jonathan Blondel stopt per direct met voetballen. Op 30-jarige leeftijd en met een waslijst aan blessures hangt de middenvelder van Club Brugge nu al zijn voetbalschoenen aan de haak. Het blessureleed deed hem stoppen.

"Blondel stopt met onmiddellijke ingang met profvoetbal. Na aanslepend blessureleed neemt de middenvelder de moeilijke beslissing om een punt achter zijn carrière te zetten", laat Club Brugge weten.

Op 17-jarige leeftijd maakte Blondel al zijn debuut in Eerste Klasse. Als speler van Excelsior Moeskroen stond hij ooit te boek als het grootste Belgische talent van het moment. Onder Hugo Broos ging het snel met Blondel. Hij scoorde in de verloren bekerfinale tegen Club Brugge (3-1) en werd opgeroepen voor de Rode Duivels. Ook dwong hij een transfer af naar Tottenham Hotspur. Op 18-jarige leeftijd trok hij in 2002 de plas over, maar een succes werd zijn transfer niet.

In 2004 haalde Club Brugge hem terug naar ons land. Tot nu bleef hij trouw aan blauw-zwart. In totaal speelde hij 266 wedstrijden voor Club Brugge. Dat hadden er veel meer kunnen zijn, maar Blondel was zeer blessuregevoelig. Dat deed hem nu ook stoppen.

Vrijdag speelt Club Brugge tegen Lierse. Vlak voor de match komt Blondel afscheid nemen van het publiek.