Zulte-Waregem vindt zijn opvolger van Bongonda in onze eigen competitie
Lokeren zet licht op groen voor een transfer

Zulte-Waregem vindt zijn opvolger van Bongonda in onze eigen competitie

08-01-2015 18:10

Zulte-Waregem is deze winter zeer bedrijvig op transfergebied en heeft donderdag nog maar eens een nieuw target binnengehaald: dat meldt Het Laatste Nieuws. Ver gingen ze het deze keer niet zoeken, want de naar Celta De Vigo vertrekkende Theo Bongonda wordt vervangen door Onur Kaya van Lokeren.

Kaya gooide een aantal seizoenen geleden hoge ogen bij Charleroi, waar hij in korte tijd tot absolute sterkhouder uitgroeide. De aaneenrijging van knappe prestaties leverde de Belg van Turkse origine in december 2013 een mooie transfer op richting rijzende ster Lokeren, een ploeg die hem toen nog zeer aanstond omwille van de aanvalsdrift bij coach Peter Maes. Kaya kreeg echter nauwelijks minuten en raakte helemaal in de achtergrond verzeild. Een frustrerende situatie voor de jeugdspeler van Anderlecht, die op zijn 28ste natuurlijk liever ergens in de basis staat.

Kaya, die in het verleden ook nog bij Vitesse speelde, leek lange tijd op weg naar Cercle Brugge. Groen-zwart wilde de vaardige spelmaker graag voor een half seizoen huren, maar kon de financiële eisen van Kaya en Lokeren niet inwilligen. Zulte-Waregem heeft blijkbaar wat meer slagkracht en legt hem onder contract tot 2017.