Standard-spits die furore maakte tegen FC Barcelona is op weg naar Charlton
Hij was op een zijspoor beland bij Standard

Standard-spits die furore maakte tegen FC Barcelona is op weg naar Charlton

03-01-2015 08:47

Het huwelijk tussen Standard Luik en Tony Watt zit er definitief op. De Schotse spits werd niet opgenomen in de selectie voor de winterstage in Murcia en trekt wellicht naar de Engelse Championship.

Standard telde vorig jaar nog anderhalf miljoen neer om Watt weg te kapen bij Celtic FC. De Schotse spits kon echter nooit overtuigen en belandde al snel op de bank. Watt wou graag meer speelminuten opdoen en schreeuwde luidkeels dat hij wou vertrekken. Volgens Het Nieuwsblad zou Standard Watt laten verkassen naar het Engelse Charlton Athletic.

De Schot werd eerst nog opgenomen in de selectie voor de winterstage in het Spaanse Murcia, maar het bestuur van de Luikenaars keerde terug op die beslissing. Watt zal eerstdaags een contract tekenen bij het Charlton van coach Bob Peeters. De Schot zal er onder andere samenspelen met voormalig collega Yoni Buyens.

Toni Watt staat vooral bekend voor zijn debuut in de Champions League. De toenmalige spits van Celtic moest meteen opboksen tegen het grote FC Barcelona en slaagde er zelfs in om de 2-0 te scoren.