Schatrijke Qatarezen leggen opnieuw geld op tafel voor een Belgisch talent
23-jarige middenvelder lijkt te gaan zwichten voor Qatarees geld

Schatrijke Qatarezen leggen opnieuw geld op tafel voor een Belgisch talent

01-01-2015 22:48

De Belgische competitie wordt blijkbaar steeds bekender in het Midden-Oosten. Eerder werden onder andere Imoh Ezekiel en Maxime Lestienne al opgekocht door investeerders uit Qatar, nu zou ook Standard-draaischijf Paul-José Mpoku in de belangstelling staan. De kwieke middenvelder met de heerlijke vrijschoppen gaat evenwel zeker niet in Qatar spelen.

De constructie die wordt opgebouwd rond Mpoku lijkt sterk op die van Lestienne. Lestienne slijt momenteel zijn broek op de bank van het Italiaanse Genoa, maar hij wordt eigenlijk aan die ploeg uitgeleend door een Qatarese firma. Ook Mpoku heeft geen zin in de zwakke lokale competitie en zoekt liever een team in West-Europa om aan uitgeleend te worden: er zijn al verschillende vragende partijen.

In de Bundesliga kan Mpoku al geruimte tijd naar zowel Werder Bremen als Schalke 04, maar ook uit de Serie A is er steeds meer interesse voor de voormalige Tottenham Hotspur-speler. Zowel Napoli als het meer bescheiden FC Torino (tegenstander van Club Brugge in de Europa League) willen de Belg inlijven. Voor Standard zou een vertrek natuurlijk een streep door de rekening zijn: de creatieve middenvelder scoorde in zijn carrière al 22 competitiegoals voor de Rouches.