Ontslagen coach heeft eindelijk een nieuwe job...bij een derdeklasser
Lierse-coach gaat het een beetje lager zoeken

Ontslagen coach heeft eindelijk een nieuwe job...bij een derdeklasser

21-12-2014 22:05

Stanley Menzo werd eind augustus ontslagen bij Lierse en liet sindsdien nog weinig van zich horen, maar nu is de stilte eindelijk doorbroken. De Surinaamse Nederlander gaat per direct aan de slag bij de Nederlandse Topklasser AFC uit Amsterdam.

AFC speelt in de zogeheten Topklasse Zondag, een divisie die zich een beetje tussen profvoetbal en amateurvoetbal bevindt en overeenkomt met onze derde klasse. De meeste spelers en trainers hebben er een halftijds contract, een grote stap terug dus voor een coach die uit de Belgische eerste klasse komt en als speler voor PSV en Ajax speelde. Toch is Menzo tevreden met wat hij heeft, want hij heeft al jarenlang een lidkaart van de Amsterdammers.

AFC is normaal gezien een topclub in die Topklasse, maar dit jaar gaat het echt niet goed met de club. Ze staan onderaan de ranking en de degradatie nadert, maar het bestuur hoopt dat Menzo's bekendheid en charisma de ploeg een schokeffect kan geven. Eén ding moet volgens Menzo wel duidelijk blijven: hij ambieert om fulltime coach te zijn van een profploeg, deze betrekking is dus van zeer tijdelijke aard.