Noodlijdende club haalt Diagne van Juventus terug naar België
Moet problemen door kleine kern oplossen

Noodlijdende club haalt Diagne van Juventus terug naar België

09-12-2014 11:12

Westerlo zou zijn tweede versterking van de winter binnen hebben. Mbaye Diagne, aanvaller van Juventus die vorig seizoen nog bij Lierse SK het mooie weer maakte, moet voor doelpunten zoeken bij de door blessures geteisterde club.

Mbaye Diagne is een 23-jarige rechtsvoetige spits van 1m91. Hij kwam jong over naar topclub Juventus maar wist daar nog niet te spelen. Zijn eerste uitleenbeurt aan het Franse Ajaccio leverde hem ook geen speelminuten op. Vorig jaar tekende hij dan voor een half jaar bij Lierse SK. Hij maakte direct indruk met een hattrick tegen Waasland-Beveren en scoorde in totaal zeven maal.

Lierse SK probeerde hem te houden, maar de Senegalees vertrok, opnieuw op uitleenbasis vaan Saudi-Arabië. Daar lijkt hij ook zelden te spelen en dus trekt hij terug naar de Jupiler Pro League. Zijn zaakvoerder bevestigde in enkele Vlaamse kranten de overgang op huurbasis.

Maandag strikte Westerlo Thibaut Rausin al. Hij kwam transfervrij over van CS Visé. Die club is failliet, waardoor de doelman gratis naar het Kuipje kon.