Duel om laatste en vijfde plaats op het programma in de Jupiler Pro League
Wat gebeurd er zaterdag in de Belgische eerste klasse

Duel om laatste en vijfde plaats op het programma in de Jupiler Pro League

25-10-2014 16:55

Zaterdag staan er vier wedstrijden op het programma in de Jupiler Pro League. In Westerlo - Kortrijk staat onverwacht de vierde plaats als inzet, Zulte Waregem kan dan weer de rode lantaarn doorgeven aan Cercle Brugge. Verder is er nog Waasland-Beveren - Racing Genk en Charleroi - Oostende. 

Racing Genk kan zich mits een overwinning op het veld van Waasland-Beveren terug naar boven stuwen in het klassement. Het rommelt voorlopig bij de Limburgers en coach McLeish krijgt de ploeg nog niet echt op de rails, maar na het gelijkspel op Anderlecht en de overwinning tegen Westerlo zit het er al wat beter uit in Genk. De Waaslanders daarentegen kunnen er maar beter aan doen de punten thuis te houden, wil het niet in de degradatiezone terecht komen.

Oostende en Charleroi bevolken beiden de middenmoot. Met een overwinning kunnen beide clubs een goede zaak doen met het oog op play-off 1, de top zes is nog zeker binnen handbereik.

Met Zulte Waregem - Cercle Brugge krijgen we dan weer verrassend een degradatieduel voorgeschoteld. Zulte Waregem kan met een overwinning de rode lantaarn doorgeven aan Cercle Brugge. Tel daar nog de overwinning van vorige week op Standard bij en Essevee staat terug tussen de mensen.

Westerlo en Kortrijk vechten een robbertje uit met als inzet een mogelijk, voor beide onverhoopte vierde plaats.