Belgische bondscoach tevreden over de evolutie van De Bruyne in de Bundesliga
Marc Wilmots ziet dat De Bruyne zich meer en meer opwerpt als de patron van Wolfsburg

Belgische bondscoach tevreden over de evolutie van De Bruyne in de Bundesliga

24-10-2014 11:27

Een fantastische knal tegen Rijsel en twee doelpunten bij het Russische Krasnodar: Mocht Wolfsburg zich kunnen kwalificeren voor de knock-outfase van de Europa League dan zal Kevin De Bruyne daar een belangrijk aandeel in hebben gehad. De Gentenaar ontpopt zich de laatste weken tot dé patron van Wolfsburg en dat is ook bondscoach Marc Wilmots niet ontgaan.

De Bruyne begon ietwat aarzelend aan het seizoen. Allicht kampte de blonde middenvelder met de naweeën van het WK in Brazilië, waar hij overigens één van de uitblinkers was bij de nationale ploeg. Maar week na week groeit de ex-Chelsea-speler dichter naar zijn beste vorm toe.

"Toen ik als bondscoach begon, zat Kevin De Bruyne in de tribune bij Chelsea", zegt Wilmots aan Goal.Com. "Ik zei hem toen nu meteen: 'Je zal je kans krijgen'. Hij is een geweldige speler en heeft de gave om een wedstrijd snel te lezen."

"Hij creëert kansen en scoort ook zelf. Hij heeft een enorm loopvermogen en is volgens mij de beste Rode Duivel van de afgelopen twee jaar. Voor een coach is Kevin de perfecte speler, want je kan hem op elke positie uitspelen", besluit de selectieheer van de nationale ploeg.