Van Gaal nuchter na catastrofe: Je kunt niet zeggen dat de verdediging zwak was
"Na rust liet Leicester zien dat we niet als een team speelden"

Van Gaal nuchter na catastrofe: "Je kunt niet zeggen dat de verdediging zwak was"

21-09-2014 17:12
3

Louis van Gaal kwam zondag met Manchester United van een koude kermis thuis. De Engelse topclub stond na een uur tegen Leicester City met 1-3 voor, maar verloor toch met 5-3. Van Gaal bleef daar na afloop opmerkelijk nuchter onder: "Dit gebeurt in het voetbal."

Leicester kreeg vleugels na een gemakkelijk gegeven strafschop, waaruit het de aansluitingstreffer (2-3) maakte. "Ik dacht niet dat het een penalty was, maar Rafael gaf de scheidsrechter de gelegenheid de bal op de stip te leggen", wilde Van Gaal niet naar de arbitrage wijzen.

"Ik kan niet zeggen dat ik gelukkig ben", vervolgde de oefenmeester. "Maar dit soort wedstrijden heb je in het voetbal. In mijn eerste jaar bij Barcelona gaven we ooit een 3-0 voorsprong weg. We hadden de zege zo goed als binnen, maar gaven het uit handen. Daar houd ik niet van."

Van Gaal baarde in de zomer al opzien door nauwelijks te investeren in goede verdedigers en die linie kreeg zondag - niet geheel verrassend - flink veel kritiek. Onterecht, vindt de manager. "Je kunt niet zeggen dat de verdediging zwak was, want we zijn een elftal. Na rust liet Leicester zien dat we niet als een team speelden, dat ligt niet alleen aan de defensie."

De trainer wilde ook niet al te negatief zijn. "De supporters hebben een fantastisch spektakel gezien. We begonnen goed en maakten geweldige goals. Maar je moet de wedstrijd uiteindelijk winnen en dat hebben we niet gedaan. Er waren te veel spelers die op zoek waren naar een doelpunt."