Raymaekers in actie tegen Anderlecht

Het is uniek om met iemand als Del Piero de kleedkamer te delen
Belgische verdediger ploeggenoot van voormalige wereldster

"Het is uniek om met iemand als Del Piero de kleedkamer te delen"

21-09-2014 07:53

Alessandro Del Piero speelt de komende maanden zijn wedstrijden in dienst van het Indische Delhi Dynamos. De Italiaan treft bij zijn nieuwe werkgever onder andere de Belgische verdediger Wim Raymaekers die in het verleden actief was voor onder andere FC Den Bosch en OH Leuven.

"Del Piero is donderdag gearriveerd, maar zijn zaakwaarnemer en persoonlijke fotograaf liepen hier al een week rond in hetzelfde hotel waar de ploeg verblijft. Het is natuurlijk uniek om met zo iemand als Del Piero de kleedkamer te delen. Hij komt heel vriendelijk over en heeft kennis gemaakt met iedereen. Hij heeft ons allemaal duidelijk gemaakt dat hij nog de ambitie heeft om met deze club te presteren. De impact die hij heeft op het hele voetbalgebeuren hier is indrukwekkend", aldus Raymaekers tegenover VoetbalPrimeur.

De 29-jarige in Hasselt geboren speler was op zoek naar een nieuwe werkgever nadat hij in de zomer afscheid nam van OH Leuven. "Nadat ik het vorige seizoen degradeerde met OH leuven naar de Belgische Tweede Klasse was ik transfervrij, maar kreeg ik geen echte interessante aanbiedingen. Ik kreeg van mijn zaakwaarnemer toen iets te horen over het project in India. Ik had daar eerlijk gezegd in eerste instantie wel wat vragen bij. Nadat ik meer informatie kreeg en een gesprek had gevoerd met de trainer Harm van Veldhoven besloot ik om de uitdaging aan te gaan."

Het voetbalseizoen in India is iets anders ingericht dan de competities in Europa. "De competitie bestaat uit acht ploegen en in twee maanden tijd spelen we een uit- en thuiswedstrijd tegen deze teams. Om de drie á vier dagen spelen we een wedstrijd en het zal een drukke periode worden met veel reizen. Het team dat gaat spelen moet volgens de regels bestaan uit vijf Indische spelers en mag zes buitenlanders bevatten."

Raymaekers kwam in Nederland tot ruim vijftig officiële wedstrijden voor FC Den Bosch. Vervolgens kwam hij uit voor Lommel United en Waasland-Beveren.