Anderlecht krijgt het nieuwe Eurostadion niet gratis
Volgens Steven Martens, CEO van de Belgische voetbalbond, berust het op een misverstand dat Anderlecht gratis een nieuw stadion krijgt

"Anderlecht krijgt het nieuwe Eurostadion niet gratis"

19-09-2014 12:09

Vorige week lag zijn hoofd nog op het kapblok, vandaag kan hij alweer de held worden wanneer Brussel wordt aangewezen als speelstad voor Euro 2020. Toch is alle kritiek op Steven Martens nog niet gaan liggen. De CEO van de Belgische voetbalbond weerlegt dat Anderlecht het Eurostadion, dat zal dienen als stadion voor het EK 2020, gratis krijgt. "Anderlecht zal een forse, marktconforme prijs betalen", vertelt Martens in Het Nieuwsblad.

Het is voornamelijk Club Brugge en zijn voorzitter Bart Verhaeghe dat verveelt zit met de situatie rond het nieuwe Eurostadion. De West-Vlamingen vrezen dat wanneer Anderlecht het stadion gratis ter beschikking krijgt, zij een bijna niet in te halen voorsprong zullen nemen op de rest van de Belgische competitie.

Die vrees is volgens Steven Martens echter ongegrond. "Over Anderlecht bestaat een groot misverstand. Ze zullen er niet gratis mogen spelen, maar een forse prijs voor betalen. Ook wij als voetbalbond betalen een hogere huurprijs dan nu bij het Koning Boudewijnstadion. Voor meer comfort moet je betalen."

Het nieuwe stadion in de hoofdstad was voor Martens prioriteit nummer één. Het is de belangrijkste pijler van zijn toekomst voor het Belgisch voetbal. "Vooreerst omdat de Rode Duivels een nieuwe thuisbasis nodig hebben. In 2018 start de zogenaamde Nations League. België kan dan geregeld tegen grote landen als Duitsland of Engeland spelen. Bovendien moet het Eurostadion ook voor een totaalbeleving zorgen die veel meer omzet genereert."