Jonge debutant is fier op selectie en kijkt naar volgend toernooi
Ferreira Carrasco voor het eerst in selectie

Jonge debutant is fier op selectie en kijkt naar volgend toernooi

02-09-2014 20:08

Met Yannick Ferreira-Carrasco is er naast Jordan Lukaku nog een andere nieuwkomer in de groep van de Rode Duivels. De 20-jarige winger van Monaco heeft de vuurdoop doorstaan en is enorm tevreden met zijn kans bij de Rode Duivels.

"Ik ben heel fier om hier in Belgie te kunnen voetballen voor mijn hele familie. Ik verwachtte een tijdje geleden al een selectie en nu is het eindelijk zo ver”, vertelt hij aan Sporza. "De eerste ervaring met de ploeg is zeer goed. Er zijn heel veel jonge spelers waarvan ik er al een paar kende. Bovendien is het een ploeg die makkelijk nieuwe mensen accepteert."

Met spelers zoals Hazard, De Bruyne, Mertens en Mirallas voor zich moet de jonge flankaanvaller met heel wat concurrentie afrekenen. "Er is overal concurrentie. Ik zal hard moeten trainen om ooit een basisplaats te vergaren. Mijn doel is om in de kern te zitten voor het EK van 2016."

Ferreira-Carrasco is momenteel speler van het Franse Monaco. In het sterrenelftal van de Monegasken kon hij vorig seizoen helemaal doorbreken, wat hem een selectie opleverde voor de Rode Duivels.