KNVB baalt stevig na UEFA-top: Die steun krijgt nu geen concreet vervolg
"Het voetbal verdient namelijk een wereldvoetbalbond met een beter imago"

KNVB baalt stevig na UEFA-top: "Die steun krijgt nu geen concreet vervolg"

28-08-2014 13:33
11

De KNVB houdt vast aan zijn mening dat de FIFA een nieuwe voorzitter moet krijgen. De Nederlandse voetbalbond hoopte dat UEFA-voorzitter Michel Platini zich verkiesbaar zou stellen, maar de Fransman liet donderdag weten zich niet in de strijd met Sepp Blatter te willen mengen.

Binnen de KNVB is men er nog altijd van overtuigd dat de FIFA in het belang van het voetbal een nieuwe preses moet krijgen. 'De KNVB vindt het dan ook teleurstellend dat vandaag bij de UEFA bijeenkomst in Monaco bleek dat veel andere Europese bonden op dit moment geen gezamenlijk initiatief willen nemen om andere tegenkandidaten te presenteren', laat de voetbalbond middels een verklaring op de bondswebsite weten.

Onder aanvoering van Michael van Praag, voorzitter van de KNVB, nam de Nederlandse bond eerder dit jaar in São Paulo het voortouw in de wens om Blatter te overtuigen zich niet nogmaals te mengen in de strijd om het FIFA-pluche. "Als Nederland staken wij toen ons nek uit, omdat wij het belangrijk vinden dat er binnen FIFA hervormingen doorgevoerd worden. Wij kregen toen veel steunbetuigingen van andere bonden", aldus Van Praag donderdag in een reactie.

"Die steun krijgt nu geen concreet vervolg en dat is teleurstellend. Het voetbal verdient namelijk een wereldvoetbalbond met een beter imago. Ons speerpunt is een transparantere en geloofwaardigere FIFA." Tijdens de bijeenkomst van UEFA-leden bleek wel dat veel Europese voetbalbonden graag willen knokken voor een sterkere positie van de UEFA binnen de FIFA. Met het oog op de FIFA-verkiezingen in 2019 willen de bonden proberen samen een kandidaat af te leveren.

"Natuurlijk steunt de KNVB deze intenties, maar wat ons betreft moeten er ook op korte termijn veranderingen komen. De hervormingen binnen FIFA moeten we op de agenda houden. In het bondsbestuur zullen we de aankomende periode overleggen over de mogelijkheden van de KNVB om daar invloed op te hebben", aldus Van Praag.