Spaanse pers: Dani Alves viert vrijlating met groot feest tot 05.00 uur'

Spaanse pers: Dani Alves viert vrijlating met groot feest tot 05.00 uur'

28 maart - 13:44
1

Dani Alves heeft zijn vrijlating uit de gevangenis groot gevierd, zo schrijft Sport. De Braziliaan is op vrije voeten na betaling van een borgsom van één miljoen euro en hij wacht zijn hoger beroep zodoende in vrijheid af. Zijn eerste nacht uit de cel heeft hij met een feest tot 05.00 uur in de ochtend gevierd.

Volgens het Spaanse medium is Alves maandag vanuit de gevangenis vertrokken naar zijn woning in Catalonië. Hij heeft sindsdien het pand amper verlaten, klinkt het. Maandagavond werden twee vrienden gespot bij het binnengaan van de woning, maar wegens een capuchon kan niet achterhaald worden wie dit waren. Er zou naar verluidt tot 05.00 uur 's ochtends zijn gefeest in het huis.

Hier bleef het niet bij voor de omwonenden van Alves. Ook een dag later, op dinsdag, werd er feestgevierd in het pand. De vader van Alves, Domingos Alves Da Silva, was die dag jarig. 'De familie vierde zijn verjaardag in een restaurant in Barcelona, maar later werd het feest met een aantal naaste vrienden voortgezet in het huis van de voetballer', zo valt er te lezen.

Alves is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4,5 jaar en het betalen van een schadevergoeding van 150.000 euro in zijn verkrachtingszaak. De Braziliaanse veelwinnaar, het slachtoffer en het openbaar ministerie zijn in beroep gegaan tegen die straf. Na het betalen van een borgsom van één miljoen euro wacht Alves het hoger beroep in vrijheid af.