Breaking news

SELECTIE: KAA Gent met sterkste ploeg richting KRC Genk, opletten voor rode kaart

Anderlecht en Union zijn kwaad, oplossing volgt na interlandbreak

Anderlecht en Union zijn kwaad, oplossing volgt na interlandbreak

Gepubliceerd: maandag 27 september 2021 om 11:30ma 27-09-2021 om 11:30

Laatste update: maandag 27 september 2021 om 12:21ma 27-09-2021 om 12:21

De VAR kreeg afgelopen weekend de volle laag. Goals van Union en Anderlecht werden afgekeurd voor buitenspel, maar werd de lijn wel juist getrokken? Na de interlandbreak kunnen de refs alvast gebruikmaken van 3D-lijnen. 

Stephanie Forde, Operations Director bij het Referee Department, geeft meer uitleg over die vernieuwing. "In de Jupiler Pro League beschikt de VAR over een 2D-systeem", aldus Forde bij Het Laatste Nieuws"Dat wil zeggen dat de offsidelijn op de voet en op de grond wordt getrokken om tot een juiste beslissing te komen. Om bij deze situatie een juiste lijn te kunnen trekken, moet men beschikken over een 3D-lijn."

De vraag is natuurlijk waarom de VAR die technologie nu nog niet heeft. "Met geld had het zeker niets mee te maken", meldt Forde. "Alleen vergeten de mensen dat de 3D-lijn nog niet op punt stond toen we de buitenspellijn introduceerden. We wisten dus op voorhand dat er in bepaalde situaties discussies zouden optreden. Dat zou echter een minderheid van de gevallen zijn."

Anderlecht zag een goal van Lior Refaelov afgekeurd worden na vermeend buitenspel. Bij Union was Bart Nieuwkoop dan weer de pechvogel. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws